Гриби варять, дрібно шаткують і змішують з половиною посіченої злегка обсмаженої цибулі. З підсушених гречаних крупів варять розсипчасту кашу і змішують її з грибами, цибулею, січеним вареним яйцем. Очищене від сухожиль м'ясо нарізують тонкими шматочками, злегка відбивають сікачем, накладають на кожний шматочок підготовлену кашу, згортають трубкою, обв'язують ниткою, смажать в жирі до рум'яного кольору, кладуть у сотейник, додають лаврового листу і другу половину підсмаженої цибулі, заливають грибним відваром і тушкують до готовності, а потім знімають нитку. Борошно злегка підсмажують у сотейнику на маслі, вливають сік, в якому тушкувались крученики, додають сметани, проварюють, проціджують і доводять до кипіння.
Готові крученики подають зі смаженою картоплею і поливають підготовленою підливою.
На 1 кг яловичини — 60 г гречаних крупів, ЗО г сушених грибів, 1 яйце, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 3 /4 склянки сметани, 1 цибулину, по 1 кореню петрушки і моркви, 1 лавровий листок, 1,5 кг картоплі, 2 ст. ложки масла для смаження картоплі.