500 г яловичого фаршу 50 г сала 1 яйце 150 білих грибів 3 ст. л. борошна 15 г смальцю 2 цибулини 250 г домашньої сметани сіль чорний мелений перець олія
Сало наріжте дрібними кубиками, змішайте з фаршем, яйцем, сіллю та чорним перцем. Відбийте фарш, беріть у одну руку та кидайте в миску з висоти 10 разів. Залиште в холодильнику на 30 хвилин. Сформуйте ковбаски, 4 см в діаметрі. Запаніруйте в борошні та обсмажте на олії зі всіх боків.
Приготуйте грибний соус. Обсмажте на смальці нарізану дрібно цибулю, додайте гриби, нарізані кубиками, смажте до золотистого кольору. Посоліть, поперчіть та влийте сметану, проваріть 2 хвилини й додайте 1/2 склянки води.
Крученики перекладіть у сотейник і залийте соусом. Тушкуйте, поки соус не загусне, 15—20 хвилин.
Готові крученики подавайте, поливаючи соусом, у якому тушкувалися гриби, і притрусивши нарізаною дрібно зеленню петрушки.