Із щуки вагою 1,5—2 кг зрізують шкіру і виймають всі кістки. М'якоть ріжуть на тонкі широкі скибки (по 2 на порцію) і злегка відбивають їх сікачем. Шматочки м'яса, що лишились, дрібно січуть ножем або пропускають через м'ясорубку, додають до одержаної маси розмочену у рибному бульйоні або воді булку, злегка обсмажену цибулю, сирі яйця, частину взятого масла, перець, сіль, все добре змішують і накладають цю начинку на підготовлені скибки риби, згортають їх трубкою, обв'язують ниткою, викачують у борошні і смажать на маслі. З голів і кісток риби, петрушки, моркви та лаврового листа варять бульйон і заправляють його підсмаженим борошном.
Крученики складають у сотейник, заливають заправленим рибним бульйоном і тушкують.
На гарнір подають варену картоплю, политу соусом, в якому тушкувались крученики.
На 1,5 кг щуки — 250 г вершкового масла, 180 г пшеничного хліба, 100 г пшеничного борошна, 3 яйця, 120 г ріпчастої цибулі, по 60 г коріння петрушки і моркви, 8 горошин чорного перцю, 3 лаврових листки.