300 г свинячого м’яса (свинячий гуляш, ошийок чи ребра) 5 картоплин 2 цибулини 1 морквина 600 г свіжої капусти 5 твердих солоних огірків (потрібні маленькі та тугі з дрібними кісточками, солодкі — не кислі) 80 г сухої квасолі 1 склянка томатного соку 1/2 ст. л. духмяного перцю горошком 1/2 ст. л. чорного перцю горошком 3 шт. лаврового листя сіль вода або бульйон олія
Квасолю залийте на ніч холодною водою. На 80 г квасолі — 1 л води.
Візьміть товстостінну каструлю або казан, добре розігрійте. М’ясо наріжте шматочками та обсмажте на олії.
Туди ж додайте замочену квасолю, накрийте кришкою та тамуйте на вогні 20—25 хвилин. Додайте нарізану великими кубиками моркву та цибулю. На той момент у казані не повинно бути води чи соку, щоб цибуля та морква трошки просмажилися.
Огірки поріжте кружальцями або півколами та додайте в казан. Додайте 1/2 склянки води. Квасоля буде дуже сильно вбирати воду, тому треба поволі доливати воду. Тушкувати приблизно 1 годину чи більше, усе залежить від м’яса та квасолі.
Картоплю поріжте середніми шматками, капусту нашаткуйте. Коли квасоля буде майже готова, додайте картоплю. Тушкуйте хвилин 15 до напівготовності картоплі та додайте нарізану капусту, лаврове листя, сіль, духмяний та чорний перець горошком, влийте томатний сік, перемішайте.
Зніміть страву з вогню, коли капуста буде ще хрумкою. Залишіть під кришкою на півгодини.