Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Фруктово-ягідні кваси
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы едите мясо?
Всего ответов: 243


Приветствую Вас, Гость · RSS 22.11.2024, 13:13
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Напитки

Поиск

В плохих отношениях с начальством до глубокой старости не доживешь - ученые
Сочетаемость продуктов
Отказ от завтрака смертельно опасен: ученые
Роботы не дадут американцам обжираться


Фруктово-ягідні кваси
Квас із полуниць

Стиглі яскраво забарвлені полуниці сортують, промивають у проточній воді, видаляють плодоніжки і укладають в емальований посуд. Ягоди заливають з розрахунку 700 г води на 250 г полуниць, нагрівають до кипіняя, знімають з вогню, витримують 10—15 хв, а потім фільтрують крізь тканину.

До відфільтрованої рідини додають 1 столову ложку меду, 4 чайних ложки цукру, 1 г лимонної кислоти, все старанно розмішують і знову фільтрують крізь тканину.

Квас розливають у пляшки з-під шампанського, додаючи в кожну по 3—5 ізюминок. Наповнені пляшки закупорюють, пробки закріплюють шпагатом або дротом і виносять у холодне приміщення. Через 7— 10 днів квас готовий для споживання.

Квас із малини, ожини, чорниць і чорної смородини

Ягоди очищають від плодоніжок і пошкоджених, миють, дають стекти воді, розминають дерев'яною ложкою і пересипають в емальований посуд. Плоди в каструлі заливають 10—15% -ним цукровим сиропом з розрахунку 4 л на 1 кг ягід. Суміш старанно розмішують і видержують добу при температурі 20—25 °С, а потім фільтрують крізь тканину і розливають у пляшки з-під шампанського, у які додають по З—5 ізюминок. Після наповнення пляшки закупорюють і ставлять у холодне приміщення для дозрівання. Через 1,5—2 тижні квас готовий для споживання.

Квас з вишень

У відсортованих і митих вишень виймають кісточки і варять у воді доти, поки вона не забарвиться в темно-червоний колір. Сік зціджують, додають до нього цукор і розливають у пляшки. На 800 г вишень беруть 2 л води і 100 г цукру. В кожну пляшку кладуть по 3—4 ізюминки. Наповнені пляшки закупорюють і ставлять у холодне приміщення для дозрівання. Через 1—1,5 тижні квас готовий для споживання.

Квас з лимона

Беруть 1,5 л перевареної води (60 °С) і в неї вичавлюють сік одного лимона, додають 4 ст. ложки меду, 6 чайних ложок цукру і дрібно нарізану цедру одного лимона. Суміш добре розмішують в емальованому посуді, накривають його марлею і ставлять на добу вистоюватися. Після цього квас відфільтровують крізь тканину і розливають у пляшки з-під шампанського, додають у кожну пляшку ізюм, закупорюють і ставлять у холодне приміщення для дозрівання. Через 1—2 тижні квас готовий для вживання.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: квас




Категория: Напитки | Добавлено 29.08.2015
Просмотров: 793 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Фруктово-ягідні кваси"

Фруктово-ягідні

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика