8 печериць 1 баклажан 1 солодкий перець 2 помідори 2 зубчики часнику 2 ст. л. нерафінованої олії зелень кропу
Розігрійте духовку до 220 °С.
Солодкий перець розріжте на 4 частини та очистіть від насіння, видаліть плодоніжку. Печериці очистіть від бруду, баклажан проткніть виделкою через кожні 3 см, не очищайте.
Розкладіть усі овочі, окрім помідорів і часнику, на решітку та запікайте 30—40 хвилин.
Першими приготуються печериці, тому дістаньте їх раніше, покладіть до слоїка й закрийте кришкою.
Шкірочку на помідорах надріжте ножем та залийте окропом, залишіть на 1 хвилину, потім зніміть шкірочку. Насіння видаліть та наріжте помідори кубиками.
Перець буде готовий тоді, коли шкірочка потемнішає та почне відставати, баклажан повинен стати м’яким.
Усі овочі з духовки відразу покладіть до слоїка, баклажан можете перерізати, якщо не вміщається. Залиште на 20 хвилин.
Тепер з перцю та баклажана можна легко зняти шкірочку. А завдяки парі гриби стануть соковитішими.
Наріжте всі овочі на однакові кубики, змішайте з помідорами. Вичавіть часник, посоліть і поперчіть, додайте подрібнений кріп та нерафіновану олію.