Варену шинку нарізують дрібними кусочками. Обчищену картоплю відварюють і нарізують кусочками такої самої форми. Ріпчасту цибулю дрібно січуть і злегка підсмажують на вершковому маслі в сковорідці.
Коли цибуля трошки пожовтіє, кладуть нарізані картоплю і шинку, солять, посипають перцем, додають сметани, посипають сухарями, обливають маслом і ставлять в духовку на 15—20 хвилин.
На 400 г шинки — 6 картоплин, 3 ст. ложки вершкового масла, 1 цибулину, 0.5 склянки сметани, 1 ст. ложку сухарів.
Рецепт 2
Шинка або окіст (Тамбовський) — 250, або рулет (Радянський) — 208, картопля — 533, цибуля ріпчаста — 238, жир — 50, сметана — 200 або соус — 200, сухарі — 20, перець чорний — 0,1. Вихід— 1000.
Шинку, рулет або окіст, відварну картоплю нарізати пластинами. Дрібно нарізану цибулю злегка підсмажити. Коли цибуля набуде жовтого кольору, додати картоплю і шинку, обсмажити, заправити сіллю і перцем. Підготовлені продукти викласти в змащену жиром порціонну сковороду, залити сметаною або соусом сметанним з томатом, посипати сухарями, збризкати жиром і запекти у жаровій шафі. Подавати у порціонній сковороді у гарячому вигляді.