Протерти крізь сито круто зварені жовтки і окремо сир. До жовтків додати вершкове масло і розтирати разом півгодини. Додати сир і розтирати далі. Покласти густі вершки, цукор, ваніль і розтерти все разом, наповнити форму, поставити в холод на 3 дні.
На 400 г сиру — 5 яєць, 200 г масла, 0,25 склянки густих вершків, 100 г цукру, ванілі.
ПАСКА СИРНА ІНШИМ СПОСОБОМ
Сир протерти крізь сито, покласти сметану, цукор, яйця, масло, родзинки, нарізаний мигдаль. Нагріти на плиті, щоб було гаряче, але не кипіло, виложити форму тонкою серветкою, вилити сир, закрити серветкою, покласти дощечку, а на неї легенький тягар, поставити на добу у холод.
На 400 г сиру — 1 склянка сметани, 800 г цукру, 9 яєць, 200 г масла, 200 г родзинок, 100 г нарізаного мигдалю.
ПАСКА СИРНА ПЕЧЕНА
Перемішати сир з яйцями, і протерти разом крізь сито. Покласти у сир цукор, посічений мигдаль, топлене масло, ваніль. Добре розтерти, покласти в змащену форму і випікати в духовці на легкому вогні.
На 400 г сиру — 8 яєць, 0,5 склянки цукру, по 0,25 склянки топленого масла і посіченого мигдалю, ванілі.