Печені яблука з волоськими (грецькими) горіхами та медом
2 великих твердих яблука 2 ст. л. меду 70 г родзинок 60 г горіхів 1/2 ч. л. меленої кориці
У яблук відріжте верхню частину та обережно тонким ножем та чайною ложкою дістаньте середину. Не проткніть яблуко наскрізь, інакше весь сік витече при запіканні.
Горіхи трохи подрібніть ножем. Половину горіхів відкладіть, а іншу половину змішайте з родзинками, медом та корицею.
Цю суміш покладіть до яблук, зверху розкладіть горіхи, що залишились.
Розігрійте духовку до 190 °С. Яблука покладіть на деко, не накривайте їх. Запікайте яблука приблизно 15 хвилин до напівготовності. Горіхи зверху повинні зарум’янитися. Потім накрийте яблука відрізаними кришками та запікайте до повної готовності.