Підготовлену спаржу кладуть у киплячу воду, дають прокипіти, солять і варять до готовності.
При подачі на стіл спаржу поливають розігрітим і змішаним з подрібненими сухарями вершковим маслом.
На 500 г спаржі — 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку сухарів.
СПАРЖА, ЗАПЕЧЕНА ІЗ ШИНКОЮ І СУХАРЯМИ
Обчищену, нарізану кусочками спаржу варять до напівготовності в підсоленій воді і відкидають на сито. Шинку нарізують маленькими кубиками, підсмажують, додають підсмажені на маслі сухарі, напівзварену спаржу, збиті яйця, сіль, все добре змішують, викладають у форму, змащену маслом і посилану сухарями, і запікають в духовці.
При подачі на стіл спаржу нарізують порціонними кусками і поливають розігрітим вершковим маслом.
На 1 кг спаржі — 3 ст. ложки вершкового масла, 50 г шинки, 1 яйце, 1,5 склянки мелених сухарів.
СПАРЖА, ЗАПЕЧЕНА В МОЛОЧНІЙ ПІДЛИВІ
Обчищену спаржу нарізують кусочками завдовжки 2—3 см, варять до готовності і відкидають на сито, а потім заправляють розігрітим вершковим маслом, викладають на сковорідку з білого металу, заливають молочною підливою, посипають сухарями, збризкують маслом і запікають у духовці.
Приготування підливи. Борошно просівають, злегка обсмажують, розводять гарячим кип'яченим молоком, безперервно розмішуючи, добре проварюють, протирають крізь сито, заправляють маслом і солять. На 1 кг спаржі — З ст. ложки вершкового масла, І ст. ложку сухарів. Для підливи — 0,5 л молока, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 2 ст. ложки вершкового масла.