Промиті розмочені гриби варять разом з морквою і коренем петрушки до готовності, додають злегка обсмажену цибулю і кип'ятять 10—12 хвилин. Відвар цідять, а гриби дрібно січуть. Буряки шаткують соломкою, заливають частиною киплячого грибного відвару і варять до розм'якшення. В решту грибного відвару кидають картоплю, дрібно шатковану капусту і варять 10—12 хвилин. Потім додають варений буряк з його відваром, зварену квасолю, нарізані варені гриби, зварені і протерті свіжі помідори або злегка підсмажений томат-пюре, злегка обсмажене на маслі і розведене грибним відваром борошно, дають 5 хвилин прокипіти, вливають буряковий квас, змішаний з цукром, солять і варять до готовності. Подаючи на стіл, борщ заправляють сметаною, змішаною з сирими жовтками, і посипають зеленню петрушки.
На 300 г картоплі і 300 г свіжої капусти — 60 г сушених грибів, 320 г буряків, по 1 кореню петрушки і моркви, 1 цибулину, 2 склянки бурякового квасу, 0,5 склянки сметани, 2 чайних ложки цукру, 300 г свіжих помідорів або 0,5 склянки томату-пюре, 0,5 склянки квасолі, 2 чайних ложки пшеничного борошна, 3 ст. ложки вершкового масла, 2 яйця (жовтки), 2 чайні ложки дрібно посіченої зелені петрушки.