Цибулю, моркву і петрушку дрібно шаткують, злегка обсмажують в маслі, додають підсмажене борошно, змішують, кладуть у каструлю з напівзвареними на 8 склянках води грибами і продовжують варити до готовності грибів. Готові гриби нарізують дрібними кубиками або дрібно січуть, а відвар, в якому вони варились, проціджують. В проціджений відвар кладуть нарізану великими кубиками картоплю, варять 15—20 хвилин, додають напівзварені перлові крупи, посічені гриби, перець, сіль, буряковий квас і варять все разом до готовності.
Готову юшку заправляють сметаною, а подаючи на стіл, посипають дрібно посіченою зеленню петрушки.
На 100 г сушених грибів — 100 г перлових крупів, 1 кг картоплі, по 1 кореню моркви і петрушки, 1 цибулину, 2 ст. ложки вершкового масла, 0,5 склянки сметани, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 склянку бурякового квасу, 2 горошини чорного перцю.