Цибулю, корені моркви і петрушки обчищають, нарізують, заливають гарячою водою і варять 15—20 хвилин, відвар проціджують.
Судак очищають, промивають, нарізують порціями, заливають процідженим овочевим відваром, кладуть лавровий лист і варять до готовності. Печериці обчищають, промивають, нарізують шматочками, припускають разом з цитриновою кислотою чи оцтом, додають підсмажене на маслі борошно, перець, вливають бульйон, в якому варився судак, і добре проварюють. Картоплю обчищають і варять до готовності.
Судак подають з відвареною картоплею, поливаючи підливою з печерицями і посипаючи дрібно посіченою зеленню петрушки.
На І кг судака — 250 г печериць, З ст. ложки вершкового масла, 1 кг картоплі, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1/2 цибулини, по0,5 кореня моркви і петрушки, 1 лавровий листок, 5 горошин чорного перцю, 1 г цитринової кислоти, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки, З склянки овочевого відвару.