З очищеної і промитої щуки видаляють кістки, нарізують її порціонними кусками, варять до готовності, дають прохолонути, кладуть на тарілку і обкладають гарніром з варених обчищених ракових шийок або консервованих крабів та нарізаних кубиками огірків, подрібненої зеленої цибулі, тертого хріну, дрібно посіченої зелені кропу і петрушки. Дрібну рибу потрошать, промивають, додають промиті кістки, плавники і голову щуки, заливають бульйоном, в якому варилась щука, додаючи при потребі воду, і варять 1 годину. Потім в бульйон кладуть моркву, селеру, цибулю, лавровий лист, перець, сіль, варять ще 25— ЗО хвилин і проціджують.
До рибного бульйону окремо на тарілці подають щуку з гарніром.
На 1 кг щуки або судака — 500 г йоржів чи іншої дрібної риби, ЗО шт. раків, 500 г свіжих огірків, 300 г зеленої цибулі, по 50 г зелені петрушки і кропу, 150 г кореня хріну, по ЗО г селери і ріпчастої цибулі, 60 г моркви, 2 горошини запашного перцю і 1 лавровий листок.