Обчищеного судака разом з селерою, морквою, петрушкою, ріпчастою цибулею, лавровим листом, перцем горошком і сіллю варять у рибному котлі з решіткою. Потім знімають шкірку і відділяють м'ясо від кісток. Остигле м'ясо укладають на блюдо в два ряди. Відвар, у якому варився судак, добре виварюють до світло-жовтого кольору, проціджують, додають попередньо розмочений желатин і розмішують до повного розчинення желатину. Хрін трохи змочують в оцті, труть його на тертці і додають нарізаної зеленої цибулі, змішують з підготовленим відваром, дають охолонути, заливають судака на блюді і ставлять у холодне місце для остигання.
На 2 кг судака — по 1 кореню селери, моркви і петрушки, І цибулину, 200 г хріну, 200 г зеленої цибулі, 1 лавровий листочок, 10 зерен чорного перцю.