Свіжі відібрані помідори промивають у холодній воді, зрізують денце і видаляють з них сік і насіння. В порожнину, що утворилася, кладуть м'ясну начинку. Зверху начинку посипають сухарями, збризкують розігрітим вершковим маслом і ставлять в духовку випікатись. При подачі на стіл помідори поливають сметанною підливою. Приготування начинки. М'ясо відокремлюють від кісток, нарізують дрібними шматочками, пропускають через м'ясорубку, заправляють злегка підсмаженою цибулею, сіллю і перцем, змішують з відвареним рисом. Приготування підливи. Просіяне борошно злегка підсмажують на маслі, додають частину бульйону, сметану, змішують, розводять бульйоном, добре проварюють, проціджують крізь сито, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
На 1 кг помідорів — 700 г м'яса, 1,5 ст. ложки рису, 1 цибулину, 1 ст. ложку мелених сухарів, 1 ст. ложку вершкового масла, З горошини чорного перцю. Для підливи — 2 склянки бульйону, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла, 3/4 склянки сметани.