Приготовлені помідори наповняють начинкою з м'яса і пшоняної каші, кладуть у сотейник або каструлю, посипають сухарями і ставлять на 15—20 хвилин в духовку.
Приготування начинки. Промите м'ясо нарізують кубиками, кладуть у каструлю і тушкують до готовності. Стушковане м'ясо пропускають крізь м'ясорубку, змішують з розсипчастою пшоняною кашею і заправляють смаженою січеною цибулею, меленим перцем і сіллю. При подачі на стіл помідори поливають підливою і посипають зеленню петрушки.
Приготування підливи. Борошно підсмажують, розводять бульйоном, додають сметану, підсмажений томат і лавровий лист, добре розмішують, доводять до кипіння, солять і проціджують.
На 1 кг помідорів — 0,5 склянки пшона, 200 г м'яса, 1 ст. ложку сухарів, 2 цибулини, 1,5 ст. ложки жиру, 5 горошин чорного перцю, І ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки.
Для підливи — 2 склянки бульйону, І ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла, 0,5 склянки сметани, 2 ст. ложки томату-пюре.