Обчищену картоплю нарізують дрібними кубиками і підсмажують. Окремо миють яблука, розрізують, видаляють серцевину і нарізують їх кубиками. Цибулю обчищають, дрібно січуть і злегка підсмажують. Рис перебирають, промивають і припускають (варять з невеликою кількістю води) до готовності. В припущений рис кладуть підсмажену картоплю, яблука, підсмажену цибулю, сирі яйця, сіль, все добре змішують, а потім викладають у сотейник або каструлю, змащену маслом, посипають сухарями і запікають в духовці.
Запечену картоплю розрізують на порціонні кусочки і при подачі на стіл поливають сметанною підливою й посипають зеленню петрушки. Приготування підливи. Просіяне борошно прогрівають на маслі, додають частину бульйону, сметану, змішують, розводять рештою бульйону, добре проварюють, проціджують крізь сито, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
На 1 кг картоплі — 0,5 склянки рису, 200 г яблук, І цибулину, 2,5 ст. ложки жиру, 1 яйце. 1 ст. ложку сухарів, 1 чайну ложку дрібно нарізаної зелені петрушки. Для підливи-- по 2 чайні ложки пшеничного борошна і вершкового масла. 1,5 склянки сметани.