Свинячий окіст нарізують великими кусками (0,5—1,0 кг), солять, кладуть на сковороду і смажать на добре розігрітому жирі. Потім перекладають у сотейник і тушкують до готовності, додаючи коренів, цибулі, пива, лаврового листу, запашного перцю і м'яти. Готову свинину нарізують тонкими порціонними кусками. Сік, в якому тушкувалась свинина, проціджують, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
Буженину подають на стіл з відвареною картоплею і поливають заправленим соком, в якому тушкувалась свинина.
На 500 г свинини (окосту) — 2 1/2 ст ложки жиру, І корінь моркви, 1/2 кореня петрушки, 1 цибулину, 4 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 1 лавровий листок, 1 ст. ложку вершкового масла, 2 склянки чорного або світлого пива, 5 г сухої м'яти, 1 кг картоплі, 1 1/2 ст. ложки вершкового масла для смаження картоплі.