З свинячого окосту видаляють кістки, шпигують його часником і цибулею, посипають меленим перцем, натирають сіллю, кладуть у керамічну або емальовану посудину, додають лаврового листу, заливають все хлібним квасом або оцтом, кладуть суху м'яту і ставлять на 12 годин на холод для маринування. Через кожні 3—4 години м'ясо перевертають
3 одного боку на інший. Маринований окіст виймають з маринаду, кладуть у сотейник, ставлять у духовку і смажать до готовності.
Готовий окіст нарізують порціями і подають із смаженою картоплею, поливаючи жиром і соком, в якому він смажиться. На 500 г свинини (окосту) — 2 цибулини,
4 зубки часнику, 1 ст. ложку вершкового масла, І ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки, 2 горошини чорного перцю, 1 лавровий листок, 4 склянки хлібного квасу, 10 г сухої м'яти, 1 кг картоплі, 1 ст. ложку вершкового масла для смаження картоплі.