Підготовлене м'ясо пропускають крізь м'ясорубку з крупною решіткою, змішують з посіченою сирою цибулею, додають меленого перцю, солі, добре вимішують, виробляють кульки, надають їм форми битків, обкачують в сухарях і обсмажують на жирі. Половину взятої норми злегка обсмаженої цибулі кладуть на дно сотейника, поверх — половину варених, обсмажених грибів, а потім — обсмажені битки, посипають рештою цибулі і грибів, заливають грибним відваром і тушкують 10—15 хвилин. Для гарніру тушкують у грибному відварі обчищену картоплю, додаючи томату і жиру.
Подаючи на стіл, битки поливають соком, в якому вони тушкувались.
На 500 г яловичини — 1 цибулину в м'ясо, 1 ст. ложку сухарів, 2 ст. ложки вершкового масла, 50 г сушених або 150 г свіжих грибів, З цибулини для пересипання битків, 1,5 склянки грибного відвару, 2 горошини чорного перцю, 1 лавровий листок, 2 ст. ложки томату-пюре, 1 кг картоплі, І ст. ложку вершкового масла для тушкування картоплі.