4 картоплини 250 г збитих вершків або жирної сметани 1 авокадо 1ст. л. лимонного соку 1 ст. л. солі Чорний перець за смаком 1 ст. л. рослинної олії 40 г вершкового масла
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Картоплю помийте, обсушіть і натріть шкірку рослинною олією. Поставте картоплини на деко і запікайте в духовці або в мікрохвильовій печі до повної готовності (щоб упевнитися в готовності - проткніть картоплини зубочисткою). Акуратно розріжте картоплю на половинки уподовж (але не до кінця). Виберіть ложкою трохи картопляної м'якоті. Шкірку не знімайте.
Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, виберіть ложкою м'якоть, збийте в блендері, додайте лимонний сік, перемішайте ще раз. Змішайте картопляне пюре з вершками (сметаною) та авокадо. Посоліть і поперчіть. Нафаршируйте картоплю отриманою начинкою, покладіть зверху по маленькому шматочку вершкового масла. Поставте в духовку на 10 хвилин.
При подачі прикрасьте картоплю шматочками болгарського перцю різного кольору, помідорів, рубаною зеленню.