Домашня локшина з м’ясними тюфтелями в томатному соусі
3 помідори 1 цибулина 1/2 ч. л. чебрецю 1 ч. л. меленої паприки 500 г яловичого фаршу чорний мелений перець цукор сіль олія
Для локшини:
1 яйце 150 борошна 1—2 ст. л. води 1/4 ч. л. солі вершкове масло
Просійте борошно, додайте сіль, перемішайте, вбийте яйце та влийте трошки води. Вимішуйте тісто 10—15 хвилин, загорніть у плівку та залишіть на 40 хвилин.
Розділіть тісто на декілька частин, розкачуйте по одній, інші шматки загортайте в плівку, щоб не обвітрювалися.
Кожний шматок обсипте борошном, розкачайте в дуже тонкий пласт. Скачайте в рулет та наріжте. Розкладіть локшину підсушитися.
У фарш додайте сіль та чорний перець, ретельно перемішайте. Повідбивайте його. Розділіть на однакові частини, приблизно по 80 г кожна. Сформуйте кульки, повідбивайте кожну, пригладьтеповерхню мокрими руками, щоб не було тріщин.
Складіть тюфтелі на тарілку в один шар і залишіть у холодильнику щонайменше на 30 хвилин.
Помідори залийте окропом на одну хвилину та зніміть шкірочку, перекрутіть на м’ясорубці.
На олії в сотейнику обсмажте цибулю, додайте спеції, трави та помідори. Протушкуйте 15 хвилин. Посоліть та скуштуйте на цукор. Якщо помідори несолодкі, додайте 1—2 ч. л. цукру.
Покладіть тюфтелі до киплячого соусу. Тушкуйте 15 хвилин під кришкою, потім перегорніть і тушкуйте ще 15—20 хвилин на слабкому вогні.
Варіть локшину в підсоленому окропі до готовності 3—10 хвилин, додайте вершкове масло та перемішайте.
У тарілку викладіть локшину, зверху — тюфтелі та полийте соусом. Похожие рецепты: