600 г картоплі 100 г солоного сала з прошарками м’яса 2 сині цибулини 2 ст. л. олії головка часнику сіль чорний мелений перець зелена цибуля
Найкращий спосіб приготування картоплі! Картопля виходить м’якою всередині та з хрусткою скоринкою зверху.
Картоплю очистіть від шкірочки та поріжте на 4—6 частин. Залийте окропом, додайте сіль і варіть до напівготовності приблизно 10—15 хвилин. Картопля повинна бути твердою всередині.
Розігрійте духовку до 200 °С.
З картоплі злийте воду, трохи підсушіть на слабкому вогні, додайте олію та перемішайте, підкидаючи картоплю в каструлі, ще трохи посоліть.
Цибулини розріжте кожну на 6 частин. Головку часнику переріжте на 2 частини.
Викладіть картоплю, цибулю та часник в один шар на деко, зверху розкладіть порізане шматочками сало. Запікайте до рум’яної скоринки. Коли часник почне горіти, просто дістаньте його та відкладіть — свій аромат він уже віддав.
Подавайте, притрусивши зеленою цибулею та чорним перцем.