400 г картоплі 200 г печериць чи інших грибів 1 цибулина олія 1/2 ч. л. чорного перцю горошком 1 шт. лаврового листя сіль
Картоплю почистіть та наріжте на 8—10 частин, печериці — на 2—4 частини.
Нарізану великими шматками цибулю обсмажте до прозорості, додайте печериці та готуйте до золотистого кольору. Відкладіть.
На цю саму пательню додайте ще олії. Добре розігрійте. Картоплю обсушіть та смажте. Мішайте дуже рідко, тільки коли схопиться скоринка. Додайте чорний перець та лаврове листя.
Коли картопля трохи засмажиться, додайте печериці та посоліть. Готуйте все разом до золотистого кольору.
Зменшіть вогонь та накрийте картоплю з грибами кришкою, готуйте до м’якості картоплі.