Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. СОЛОЖЕНИКИ
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Удовлетворены ли Вы качеством своего питания?
Всего ответов: 223


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 10:27
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Японцы придумали... медведя от храпа (фото)
Вино полезно для стройных людей и губительно для тучных
Взаимозаменяемость отдельных видов продуктов
Пейте, дети, молоко - будете здоровы!


СОЛОЖЕНИКИ
СОЛОЖЕНИКИ

В каструлю вливають вершки, додають розтерте з цукром масло, жовтки, розтерту на тертці цедру цитрини, всипають борошно, замішують рідке тісто і випікають млинці. Перед самим смаженням млинців збивають решту білків і змішують з рідким тістом. Печуть 4 млинці однакового розміру. Частину яблук обчищають від шкірочки, дрібно нарізують, посипають цукром, додають вершкове масло, тушкують все разом в каструлі або на сковороді, безперервно помішуючи, до повної готовності яблук. На млинці накладають підготовлені яблука і загортають їх трубкою. Дві трубки з яблуками кладуть на сковороду, а поверх них — інші дві трубки, заливають їх піною білків і відразу ж запікають в духовці. Після охолодження верх соложеника прикрашають фігурно нарізаними яблуками.

На 1,5 склянки борошна — 1 склянку вершків, 1 склянку масла, 1 склянку цукру, 10 яєць, цедру з 2 цитрин, 600 г яблук.

СОЛОЖЕНИКИ ПОЛТАВСЬКІ

В каструлю вливають вершки, додають масло, 8 жовтків, цукор, все добре розмішують, кладуть цедру з цитрин, всипають борошно і замішують рідке тісто. Перед тим як смажити млинці, решту білків збивають в піну і виливають в тісто.

Випікають 4 або 5 однакових за розміром млинців, 2 з них змащують густим варенням або повидлом, інші 2 покривають яблуками, припущеними в сиропі. Склавши всі млинці у вигляді циліндра, чергуючи начинку, на верхній млинець накладають варення і яблука. Поливають піною збитих білків, посипають цукром і ставлять в духовку на 10 хвилин, щоб піна з білків зарум'янилась.

На 1,5 склянки борошна — 1 склянку вершків, 1 склянку масла, 1 склянку цукру, 10 яєць, цедру з 2 цитрин, 200 г варення або повидла, 300 г яблук.

СОЛОЖЕНИКИ ВИШНЕВІ

Вершкове свіже масло розтирають в каструлі або макітрі з овальним дном, додають цукор, жовтки, цілі яйця, дрібно натертий і оброблений мигдаль, вимішують півгодини, щоб маса була однорідною, без грудочок. Потім додають дрібно розтерту цедру з цитрини, корицю, товчені й просіяні сухарі (або черству булку, намочену в молоці і віджату), вишні — варення без соку. Масу добре вимішують, викладають у змащену жиром і посилану сухарями форму і ставлять в духовку для випікання. Перед подаванням соложеники поливають вишневим соком.

На 1,5 склянки сухарів — 200 г вершкового масла, 200 г цукру, 2 жовтки, 8 яєць, 200 г мигдалю, цедру з 1 цитрини, 1 чайну ложку кориці, І склянку вишень — варення без соку.

СОЛОЖЕНИКИ СИРНІ

Беруть свіжий сир, протирають крізь сито, додають цукор, родзинки і добре вимішують. Свіжу сметану ставлять на лід. Після того, як вона достатньо прохолоне, її збивають до пишності, не знімаючи з льоду, досипають цукру і розмішують.

Перед подаванням на стіл сир поливають сметаною, змішаною з цукром, і посипають корицею.

На 800 г сиру — по 0,5 склянки цукру, родзинок і свіжої сметани, 1 чайну ложку кориці.

Для підливи — по 0,5 склянки цукру і сметани.

СОЛОЖЕНИКИ З МАКОМ

У воді кімнатної температури звечора замочують мак, а якщо треба швидко заварюють окропом, накривають кришкою і залишають стояти потягом 1 години для запарювання. Потім мак кілька разів промивають, викладають на сито, віджимають, щоб був сухим, перекладають в каструлю, додають жовтки і розтирають. До одержаної однорідної маси додають цукор, вершки, товчений гіркий мигдаль, картопляне борошно, старанно розмішують, щоб не було грудочок, і виливають збиті білки. Білки збивають в емальованій посудині. Якщо збивати їх в алюмінієвій посудині, вони набувають сірого кольору. Підготовлену масу викладають в змащену й посилану сухарями форму і обережно ставлять соложеники в духовку для випікання.

На 1 склянку картопляного борошна — 200 г маку, 15 жовтків, 200 г цукру, 2 склянки вершків, 8—10 шт. гіркого мигдалю, 9 білків, 20 г масла, 30 г сухарів.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: печенье




Категория: Сладости | Добавлено 29.09.2014
Просмотров: 658 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "СОЛОЖЕНИКИ"

СОЛОЖЕНИКИ"

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика