Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Баба звичайна
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы принимать гостей?
Всего ответов: 226


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 11:45
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Биологически активные добавки (БАД): проблемы применения
13 советов для задержки старения
Шесть самых вредных пищевых продуктов
Дичь может попасть под запрет


Баба звичайна


Склянку борошна заварюють окропом так, щоб утворилося рідке тісто, на зразок сметани. Тісто підбивають дерев'яною ложкою, поки не утвориться однорідна маса.

Після неповного охолодження в тісто вливають розведені в теплому молоці дріжджі і ставлять його в тепле місце, щоб підійшло.

Готовність опари визначається по утворенню на тісті тріщин і великої кількості пухирців. Поки підходить опара, жовтки відокремлюють від білків і розтирають з потовченим і просіяним цукром або пудрою до загустіння, додавши для запаху потовчену разом з цукром ваніль або настояні на горілці шафран, кардамон і сушену цедру з помаранчі або цитрини.

Підготовлені жовтки кладуть в трохи теплу опару, додають борошно і замішують, а потім підбивають руками або дерев'яною ложкою протягом 2 годин. Підбите тісто ставлять знову в тепле місце, щоб підійшло, і, коли воно підійде і посередині з'явиться тріщина, обережно, без струсів та різких рухів, посудину ставлять на стілець, всипають решту борошна, перемішують і, коли борошна вже не буде видно, вливають розтоплене масло й місять тісто протягом 2 годин, поки воно не відставатиме від рук і посудини.

Далі тісто знову ставлять в тепле місце, щоб підійшло, і, коли воно збільшиться в об'ємі в 1,5—2 рази, тоді його кладуть в змащені і посипані просіяними білими сухарями форми на 1/3 об'єму. Якщо форми не паперові, а жерстяні або мідні, їх обкладають білим папером, змащеним маслом, щоб баби не вийшли з темними боками. Наповнені тістом форми ставлять в тепле місце і, коли тісто в них підійде, ставлять в гарячу духовку або піч на 1 — 1,5 години залежно від температури.

Після випікання баби обережно виймають з форм, кладуть на завчасно підготовлені подушки з рушниками, час від часу покачують, щоб в них не запали боки. Баби не повинні перестоювати в формах, отже, духовка або піч повинні мати відповідну температуру.

На 4 склянки борошна — 20 жовтків, 2 склянки цукру, 300г масла, 1/3 палички ванілі або пачку ваніліну, 50 г дріжджів, 100 г сухарів, цедри з ? цитрини або помаранчі.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: баба




Категория: Сладости | Добавлено 02.10.2014
Просмотров: 743 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Баба звичайна"

Баба

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика