Склянку борошна заварюють окропом так, щоб утворилося рідке тісто, на зразок сметани. Тісто підбивають дерев'яною ложкою, поки не утвориться однорідна маса.
Після неповного охолодження в тісто вливають розведені в теплому молоці дріжджі і ставлять його в тепле місце, щоб підійшло.
Готовність опари визначається по утворенню на тісті тріщин і великої кількості пухирців. Поки підходить опара, жовтки відокремлюють від білків і розтирають з потовченим і просіяним цукром або пудрою до загустіння, додавши для запаху потовчену разом з цукром ваніль або настояні на горілці шафран, кардамон і сушену цедру з помаранчі або цитрини.
Підготовлені жовтки кладуть в трохи теплу опару, додають борошно і замішують, а потім підбивають руками або дерев'яною ложкою протягом 2 годин. Підбите тісто ставлять знову в тепле місце, щоб підійшло, і, коли воно підійде і посередині з'явиться тріщина, обережно, без струсів та різких рухів, посудину ставлять на стілець, всипають решту борошна, перемішують і, коли борошна вже не буде видно, вливають розтоплене масло й місять тісто протягом 2 годин, поки воно не відставатиме від рук і посудини.
Далі тісто знову ставлять в тепле місце, щоб підійшло, і, коли воно збільшиться в об'ємі в 1,5—2 рази, тоді його кладуть в змащені і посипані просіяними білими сухарями форми на 1/3 об'єму. Якщо форми не паперові, а жерстяні або мідні, їх обкладають білим папером, змащеним маслом, щоб баби не вийшли з темними боками. Наповнені тістом форми ставлять в тепле місце і, коли тісто в них підійде, ставлять в гарячу духовку або піч на 1 — 1,5 години залежно від температури.
Після випікання баби обережно виймають з форм, кладуть на завчасно підготовлені подушки з рушниками, час від часу покачують, щоб в них не запали боки. Баби не повинні перестоювати в формах, отже, духовка або піч повинні мати відповідну температуру.
На 4 склянки борошна — 20 жовтків, 2 склянки цукру, 300г масла, 1/3 палички ванілі або пачку ваніліну, 50 г дріжджів, 100 г сухарів, цедри з ? цитрини або помаранчі.