600—800 г помідорів, 100 г цибулі, зелень петрушки й кропу, 30 г солі, 25 г цукру, 10 г желатину, 15 мл олії, 15 мл 9 %-ного оцту
Помідори нарізати чвертями, укласти в літрову банку, пересипаючи рубаною зеленню й кільцями цибулі. Усипати сіль, цукор, желатин, влити оцет, олію й залити окропом. Накрити банку кришкою й стерилізувати 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й остудити.
Рецепт 2
1,5 кг помідорів
Для заливання: 1 л води, 70 г цукру, 40 г солі, 15 г желатину, 1 лавровий листок, по 2—4 горошини чорного й духмяного перцю
Желатин залити невеликою кількістю кип’яченої води, залишити на 1 год. Помідори нарізати скибочками, укласти в підготовлені банки. У воду, що залишилася, додати спеції, сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити набряклий желатин, перемішати до його розчинення. Заливку влити в банки й стерилізувати: банки місткістю 0,5 л — 7—10 хв, 1 л — 10—15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й остудити.