Для маринаду: 1,8 кг великих стиглих помідорів, 30 г часнику, свіжий гострий перець до смаку, 30 г солі, 10 г цукру, гвоздика, мелений чорний перець до смаку
Невеликі помідори проколоти й розкласти в банки. Залити окропом, залишити на 20—30 хв, потім воду злити, виміряти її об’єм. Великі помідори, часник і гострий перець подрібнити за допомогою блендера. Якщо томатної маси вийшло менше, ніж води, злитої з банки з помідорами, додати в неї окріп, довівши її до потрібного об’єму. Додати сіль, цукор, спеції й довести до кипіння. Гарячу томатну масу влити в банки з помідорами, щоб не залишилося порожнечі, і стерилізувати: банки місткістю 0,5 л — 10 хв, 1 л — 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.