1,2—1,4 кг помідорів, 100 г цибулі, 25 г часнику, 30 мл олії, 2 листки хрону, по 2 гілочки петрушки й кропу
Для маринаду: 1 л води, 70 г цукру, 30 г солі, 50 мл 9 %-ного оцту, по 4—5 горошин чорного й духмяного перцю, 1 лавровий листок, олія
Рецепт розрахований на 2 банки місткістю 1 л. На дно банок укласти по листку хрону, гілочці петрушки й кропу, кілька зубців часнику. Зверху щільно укласти розрізані на чверті помідори й кільця цибулі. Для маринаду у воду додати спеції, сіль і цукор, довести до кипіння, влити оцет і зняти з вогню. Залити помідори маринадом, що кипить, зверху влити трохи олії. Стерилізувати банки протягом 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.