2 кг помідорів, 30 г часнику, 10 г кореня хрону, 2—3 гілочки кропу
Для розсолу: 2 л води, 50 г цукру, 60 г солі, 25 мл 9 %-ного оцту, 2 лаврових листки, по щіпці меленого духмяного й чорного перцю
Для розсолу у воду додати цукор, сіль, спеції, довести до кипіння й зняти з вогню. Коли розсіл остигне, влити оцет. На дно підготовленої ємності покласти зубці часнику, нарізаний кружальцями корінь хрону й гілочки кропу. Зверху викласти розрізані навпіл помідори. Залити холодним розсолом, зверху помістити невеликий вантаж, щоб помідори не спливали. Ємність залишити за кімнатної температури на 10—12 год. Потім зберігати в холодильнику.