2 кг помідорів, 1,5 кг болгарського перцю, 1 кг кабачків, 500 г цибулі, 150 мл олії, 40 мл 9 %-ного оцту, 100 г цукру, 60 г солі
Помідори подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки, додати олію, довести до кипіння. Перець очистити від насіння і плодоніжок, нарізати соломкою. Так само соломкою нарізати кабачки. Цибулю нашаткувати. Викласти овочі в томат, додати сіль, цукор, тушкувати 15 хв. Влити оцет, довести до кипіння й зняти з вогню. Гаряче лечо розкласти в стерилізовані банки. Стерилізувати банки місткістю 0,5 л протягом 15 хв, 1 л — 20 хв. Потім закрутити й остудити.