Для маринаду: 3 л томатного соку, 2—3 ч. л. подрібненого часнику, ¼ ч. л. кориці, 5 бутонів гвоздики, 5 горошин духмяного перцю, 1 склянка цукру, 2 ст. л. солі, 2 ст. л. 9 %-го оцту
Для консервування найкраще взяти невеликі круглі помідори або помідори-сливки. Помідори помити, наколоти зубочисткою, покласти в сухі стерилізовані банки. Для приготування маринаду томатний сік довести до кипіння, всипати в нього цукор і сіль. Спеції покласти в марлевий мішечок і опустити в томатний сік. Варити суміш на повільному вогні близько 30 хв, помішуючи. Спеції вийняти, у маринад додати пропущений через прес часник, влити оцет, довести до кипіння і зняти з вогню. Розлити гарячий томатний маринад у банки з помідорами, накрити прокип’яченими кришками, стерилізувати 40 хв. Потім банки закатати, перевернути догори дном і накрити ковдрою до охолодження. Зберігати за кімнатної температури.