1,8 кг невеликих помідорів, 1 стручок гострого перцю, 3 гілочки кропу, 4 горошини чорного перцю, 4 горошини духмяного перцю
Для заливки: 1,5 кг стиглих помідорів, 1—2 болгарських перців, 1 ст. л. подрібненого часнику, 1 ст. л. тертого хрону, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі
Помідори помити, наколоти зубочисткою, покласти в стерилізовану банку місткістю 3 л, додавши перець і кріп. Залити окропом на 15 хв, після чого воду злити й повторити процедуру. Для заливки помідори крупно нарізати, проварити до м’якості, потім протерти через сито. Додати пропущений через м’ясорубку болгарський перець, сіль, цукор, довести до кипіння, варити 10 хв, знімаючи піну і помішуючи. Покласти часник, хрін, довести до кипіння і варити 5 хв. Гарячу заливку влити в банку з помідорами, закатати й закутати до охолодження.