2 кг помідорів, 1 пучок м’яти, 3—4 зубці часнику, 1 зонтик кропу, 1 ч. л. насіння коріандру, 3—4 бутони гвоздики, 5—6 горошин духмяного перцю
Для маринаду: 1,2—1,5 л води, 130 мл 9 %-го оцту, ½ склянки цукру, 2,5 ст. л. солі
На дно стерилізованої банки місткістю 3 л покласти зонтик кропу, часник і спеції. Щільно заповнити банку помідорами, пересипаючи листям м’яти. Залити окропом на 10 хв. Воду злити, додати сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Залити помідори гарячим маринадом. Банку закатати, перевернути й закутати до охолодження.