1,5—1,8 кг невеликих тугих помідорів, 3—4 цибулини, ½ склянки олії
Для маринаду: 1 л води, лавровий лист, гвоздика, чорний перець горошком, 2 ст. л. цукру, 3 ст. л. солі, 3 ст. л. 9 %-го оцту
Невеликі тугі помідори помити, розрізати навпіл. Цибулю нарізати кільцями. На дно банок місткістю 1 л покласти шар помідорів зрізом униз, зверху викласти шар цибулі і так, перешаровуючи, заповнити банки доверху. За бажанням можна покласти в банки часник, лавровий лист і перець горошком. Для приготування маринаду в киплячу воду всипати цукор і сіль, додати гвоздику, лавровий лист, перець горошком до смаку, варити 2 хв. Зняти з вогню, влити оцет. Помідори залити маринадом, банки накрити кришками, поставити на водяну баню й тримати 10—15 хв. Потім у банки залити олію шаром завтовшки 2—3 мм, щоб помідори були повністю нею покриті. Закатати банки кришками й поставити на зберігання.