1 кг помідорів, 6 зубців часнику, невеликий шматочок кореня хрону, 2—3 гілочки кропу
Для розсолу: 2 л води, 2 лаврових листки, ½ ч. л. молотої гвоздики, ½ ст. л. духмяного перцю, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 25 мл оцту
На дно підготовленої ємності покласти часник, корінь хрону і кріп. Помідори помити, обсушити, розрізати навпіл, викласти зверху. Для приготування розсолу у воду додати цукор, сіль, лавровий лист, гвоздику і духмяний перець, довести до кипіння. Остудити, влити оцет. Помідори залити охолодженим розсолом, зверху покласти гніт. Ємність поставити в прохолодне місце. Помідори будуть готові за 2 дні.