Для маринаду: 2 л води, 600 мл соку аґрусу, 200 г цукру, 2 ст. л. солі
Помідори помити, наколоти зубочисткою з боку плодоніжки. Корінь хрону почистити, нарізати шматочками. Помідори викласти в підготовлені банки, перешаровуючи шматочками хрону. Для приготування маринаду у воду додати сіль, цукор, влити сік аґрусу, довести до кипіння. Маринад влити в банки з помідорами, залишити на 10—15 хв. Потім маринад злити, довести до кипіння й знову залити помідори; процедуру повторити ще раз. Після третьої заливки банки закатати, перевернути й закутати, залишивши так до повного охолодження.
Помідори в червоному вині
2 кг помідорів
Для маринаду: 700 мл червоного сухого вина, 500 мл води, 4—5 ст. л. меду, 1—2 ст. л. солі
Помідори добре помити, наколоти виделкою, покласти в стерилізовану банку місткістю 3 л. Залити окропом на 20 хв. Потім воду злити, закип’ятити, знову залити помідори. Процедуру повторити тричі. Для приготування маринаду змішати вино і воду, додати мед, сіль і довести до кипіння. Банку залити маринадом, закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.