Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Ікра грибна на зиму
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы едите мясо?
Всего ответов: 242


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 12:58
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Пивной живот образуется не от потребления пива
Ученые определили молодящие напитки
Умные дети чаще вырастают алкоголиками
ТОП-7 вредных привычек питания, мешающих держать стройную фигуру


Ікра грибна на зиму
Ікра грибна (1 рецепт)

1 кг грибів, 4—5 цибулин, 3 зубці часнику, олія, 2 ст. л. 9 %-го оцту, 3 ст. л. солі, перець

Гриби почистити, промити й варити близько 10 хв. Потім відкинути на друшляк, промити, знову викласти в каструлю. Залити киплячою підсоленою водою, варити 10—15 хв, злити воду. Відварені гриби пропустити через м’ясорубку. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до прозорості. Додати гриби й подрібнений часник, тушкувати 10 хв. Посолити, поперчити, влити оцет. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки, закатати й закутати до охолодження.

Ікра грибна (2 рецепт)

2 кг грибів, 3 морквини, 3 великі цибулини, 400—500 мл олії, 1 ст. л. 9 %-го оцту, 3 лаврових листки, гвоздика, чорний і духмяний перець, сіль до смаку

Гриби помити, нарізати шматочками й відварити в підсоленій воді 10—15 хв. Потім відкинути на друшляк і промити. Відварені гриби пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на великій тертці. Обсмажити цибулю й моркву в олії. Додати грибну масу, покласти сіль і перець, тушкувати 1,5—2 год, час від часу помішуючи. Наприкінці приготування додати лавровий лист, гвоздику, оцет, добре перемішати й прогріти. Видалити лавровий лист. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки, закатати й закутати до охолодження. Зберігати в прохолодному місці.

Ікра грибна (3 рецепт)

1 кг грибів, 200—250 мл води, 100 мл олії, 100 мл 5 %-го оцту, 1 ч. л. лимонної кислоти, 5 ч. л. сухої гірчиці, 2 ч. л. солі, мелений чорний перець до смаку

Гриби ретельно промити, почистити, крупно нарізати. У кип­лячій воді розчинити сіль, лимонну кислоту. Додати гриби (вони пустять сік, і рідини стане більше), варити, підтримуючи слабке кипіння й постійно помішуючи і знімаючи піну. Коли гриби опустяться на дно, відкинути їх на друшляк, дати воді стекти. Відварені гриби пропустити через м’ясорубку або дрібно нарізати. Грибну масу викласти в каструлю з олією, додати гірчицю, розведену оцтом, сіль і перець до смаку, тушкувати 15 хв. Гарячу ікру розкласти в сухі стерилізовані банки, накрити пергаментом, обв’язати ниткою. Зберігати в прохолодному місці.

Ікра із опеньок

2 кг опеньок, 500 г моркви, 500 г цибулі, 200—250 мл олії, 1—2 ст. л. 9 %-го оцту, лавровий лист, чорний і духмяний перець горошком, сіль до смаку

Опеньки промити, відварити в підсоленій воді 20—30 хв. Потім пропустити через м’ясорубку. Цибулю і моркву дрібно нарізати, обсмажити в олії. Додати грибну масу, тушкувати 1—1,5 год. Додати оцет, сіль, спеції, тушкувати 10 хв. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки й закатати.

Ікра грибна з болгарським перцем

3 кг грибів, 2 кг болгарського перцю, 1,5 кг моркви, 1 кг цибулі, 400—500 мл олії, 150 мл 9 %-го оцту, 1 ст. л. солі, мелений чорний перець і чебрець до смаку

Гриби помити, нарізати, відварити в підсоленій воді 10 хв. Потім відкинути на друшляк і пропустити через м’ясорубку. Болгарський перець, моркву і цибулю дрібно нашаткувати. Цибулю обсмажити в олії до м’якості. Додати моркву, болгарський перець і грибну масу, смажити 10 хв. Потім покласти сіль, перець, чебрець, тушкувати під кришкою до готовності. Наприкінці приготування влити оцет, прогріти 10 хв. Гарячу ікру розкласти в підготовлені банки, простерилізувати (банки місткістю 0,5 л — 30—35 хв, місткістю 1 л — 40—45 хв), закатати й закутати до охолодження.

Ікра грибна з кабачками

1 кг кабачків, 400 г печериць, 2 болгарських перці, 2 помідори, 1 морквина, 1 цибулина, зелень кропу, олія, сік ½ лимона, 9 %-й оцет, сіль, цукор і мелений чорний перець до смаку

Печериці ретельно промити, відварити в підсоленій воді 10 хв, відкинути на друшляк, охолодити й дрібно нарізати. Кабачки очистити від шкірки й насіння, натерти на великій тертці, віджати зайву рідину. Болгарський перець нарізати дрібними кубиками. Помідори ошпарити, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Моркву натерти на великій тертці. Цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити в олії до прозорості. Додати моркву, смажити 2—3 хв. Потім додати пюре з кабачків, тушкувати, помішуючи, 15 хв. Викласти болгарський перець і гриби, тушкувати 15 хв. Додати помідори, тушкувати до готовності. Наприкінці приготування додати дрібно нарізану зелень, лимонний сік, оцет, сіль, цукор і мелений перець, тушкувати 10 хв. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки, закатати й закутати до охолодження.

Ікра грибна з помідорами

1 кг грибів, 300 г помідорів, 200 г цибулі, сушений кріп, 100—150 мл олії, сіль, лавровий лист, чорний і духмяний перець до смаку

Гриби почистити, помити, відварити в підсоленій воді 20 хв. Відкинути на друшляк, промити, пропустити через м’ясорубку. Грибну масу обсмажити в частині олії протягом 30 хв. Помідори ошпарити, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити в олії до м’якості (не засмажувати). Додати помідори, злегка обсмажити. Викласти обсмажені гриби, додати сушений кріп, сіль, спеції, тушкувати 20 хв. Гарячу ікру розкласти в підготовлені банки, простерилізувати 45 хв, закатати й закутати до охолодження.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: икра, опята




Категория: Заготовки | Добавлено 09.09.2019
Просмотров: 337 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Ікра грибна на зиму"

Ікра

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика