Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Маринування фруктів
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы принимать гостей?
Всего ответов: 226


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 12:34
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Мужчины не вымрут: ученые
Диабет - коварная болезнь
Похмелье - как избежать и как лечиться
ТОП-7 вредных привычек питания, мешающих держать стройную фигуру


Маринування фруктів


Чимало плодів і овочів у звичайних умовах не можуть довго зберігатися свіжими. Для того, щоб продовжити строк їх споживання, а також приготувати з них продукти з іншими, ніж у свіжих овочів, смаковими якостями, плоди і овочі консервують.

У домашніх умовах завжди можна запастись потрібною для сім'ї кількістю різноманітних консервованих плодоовочевих продуктів.

Мариновані фрукти дуже добрі як салат до різних м'ясних страв. Маринують яблука, груші, сливи, вишні, виноград та інші фрукти. Фруктові маринади можна готувати в маленьких бочках (до 20 л) або в скляних балонах і банках. В бочках готують гострі маринади з вмістом оцтової кислоти 1,0—1,5 %, а в скляних банках — слабкокислі з вмістом оцтової кислоти 0,2—0,6 %. У домашніх умовах рекомендується готувати слабко-кислі пастеризовані маринади, оскільки смак у них значно кращий, ніж у гострих.

Для маринування відбирають плоди і ягоди достиглі, правильної форми, без пошкоджень і плям, не уражені хворобами, не гнилі.

Перед тим, як приступити до маринування, фрукти старанно промивають у воді, яблука і груші обчищають від шкірки, видаляють у них серцевину і ріжуть на часточки. Решту плодів маринують цілими.

Щоб обчищені і нарізані плоди не потемніли, їх після нарізання негайно занурюють у 2-процентний розчин солі (20 г солі на 1 л води). Нарізані яблука і груші, а також сливи перед укладанням їх в банки обварюють в гарячій воді при 85°. Роблять це так. Підготовлені фрукти насипають в решітчасту дротяну або іншу металеву посудину з невеликими отворами і опускають її в каструлю з гарячою водою. Плоди зверху прикривають круглою дощечкою, щоб вони не спливали. Тривалість обварювання яблук—8—10 хвилин, груш і слив — 4—5 і інших фруктів 2—3 хвилини. Після обварювання фрукти швидко охолоджують водою і вкладають у банки. Виноград після миття і очищення укладають в банки без обварювання. Перед укладанням фруктів у банку на дно її кладуть прянощі — запашний перець, корицю і гвоздику. На однолітрову банку беруть 7—10 зерен запашного перцю, 1—2 невеликих кусочки кориці і 5—8 пуп'янків гвоздики. Банки з фруктами і прянощами заливають маринадним розчином, який складається з води, цукру, солі і оцту.

Для заливання літрової банки з фруктами потрібно приблизно 0,5 л маринадного розчину, який готують так. В емальовану або алюмінієву каструлю наливають 2 склянки води, всипають 120 г цукру і 10 г солі і кип'ятять 10 хвилин. Після охолодження в розчин додають маленькими дозами 50 мл або близько 1/3 гранчастої склянки 9-процентного столового оцту і добре перемішують. Одержаним маринадом заливають фрукти, укладені в банку, закривають її жерстяною кришкою або закупорюють провареними корками і заливають зверху розтопленим сургучем, смолою або парафіном. Герметично закупорені банки пастеризують. Роблять це так. Наповнені банки ставлять в каструлю, на дно якої укладається дерев'яна решітка, щоб банки не потріскались при нагріванні. Крім того, бажано кожну банку загорнути в сіно або ганчірку, щоб запобігти розбиванню.

В каструлю наливають холодну воду з таким розрахунком, щоб вона покрила банки на 3/4 їх висоти. Каструлю ставлять на плиту і доводять температуру води до 85°. При такій температурі півлітрові банки витримують 20, літрові — ЗО і трилітрові — 40—50 хвилин. Після закінчення пастеризації банки залишають в каструлі для остигання і потім ставлять їх в прохолодне місце для зберігання.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: фрукты




Категория: Заготовки | Добавлено 20.11.2014
Просмотров: 742 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Маринування фруктів"

Маринування

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика