Для приготування цієї заготівлі відбирають здорові, цілком достиглі плоди, видаляють плодоніжку, після чого плоди миють і видаляють з них кісточки.
Очищені плоди укладають в емальований або алюмінієвий таз і уварюють протягом 15 хв на слабкому вогні, весь час помішуючи. Гарячу масу розфасовують у підготовлені 3-літрові бутлі, накривають кришками, закатують і охолоджують.
Бутлі під час охолодження встановлюють у перекинутому вигляді на кришку.
Заготівлю в будь-яку пору року можна використовувати для варіння з неї повидла або джему. Для цього відкривають бутель, викладають сливи в емальовану каструлю, додають цукор-пісок з розрахунку 1—2 кг цукру на 3 кг заготівлі для варіння повидла і 3,0—3,5 кг цукру для варіння джему.
Варять на слабкому вогні, весь час помішуючи масу.