Фруктове пюре найкраще приготовляти з яблук і абрикосів. Плода миють, видаляють пошкоджені місця, серцевину і кісточки, кладуть в емальовану посудину, заливають невеликою кількістю води (10—15% від ваги плодів) і варять до повного розм'якшення, приблизно 10— 15 хв. Потім плоди протирають крізь друшляк. Якщо пюре рідкувате, його трохи уварюють, гарячим розфасовують у чисті банки, накривають кришками і стерилізують. Під час уварювання до пюре можна додавати трохи цукру (100—150 г цукру на 1 кг пюре).
Взимку фруктове пюре можна використовувати для приготування мусів, киселів, начинок. Приготовлене з цукром пюре можна використовувати у дитячому харчуванні.
Стерилізують пюре при температурі 85 °С: банки місткістю 0,5 л— 15 хв.
Після стерилізації банки негайно закатують і охолоджують.