Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. МОЧІННЯ  ФРУКТІВ І ЯГІД
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Как Вы попали на этот сайт?
Всего ответов: 270


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 06:39
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Жирорастворимые витамины и их влияние на организм человека
Соевая паста - универсальное средство от рака
Сегодня мир празднует день рождения алкогольного коктейля Кровавая Мэри
Излишний вес не только вреден, но и полезен


МОЧІННЯ ФРУКТІВ І ЯГІД


Основною сировиною, яку використовують для мочіння, є яблука. Але можна також мочити сливи, груші, брусниці, журавлину. Для мочіння рекомендуються зимові та деякі сорти осінніх яблук, а також китайські та райські.

Яблука миють, сортують, відбраковують непридатні плоди і акуратно укладають в заздалегідь оброблені бочки (бажано дубові), всередину яких за ржанням кладуть шар житньої соломи, листя чорної смородини або вишні.

Шари яблук також перестилають житньою соломою або листям, що уберігає плоди від деформації, надає їм приємного аромату. Солома і листя повинні бути чистими, без затхлого запаху, тому перед укладанням їх прошпарюють гарячою водою.

Зверху на яблука накладають полотно, підгнітний щит і гніт (як при квашенні капусти) і заливають відповідним розчином з таким розрахунком, щоб верхній шар яблук був повністю покритий рідиною

Для заливання яблук на 10 л води потрібно додати, г: солі — 100—150, цукру — 200—300, солоду — 50—75.

Солод попередньо кип'ятять; замість нього можна додати розведене у воді житнє борошно, яке розбовтують з невеликою кількістю холодної води, а потім заливають окропом. Добрий аромат мочені яблука матимуть тоді, якщо замінити цукор медом (меду беруть вдвічі більше, ніж цукру).

Перші 8—10 днів яблука витримують при температурі 15— 18°С; потім процес бродіння провадять при температурі від 0 до 1 °С. При цій температурі бродіння триває 30—40 днів. Вища температура доброджування небажана, бо при ній розвивається оцтово-кисле бродіння і псуються яблука.

Зберігають мочені яблука при температурі від 0 до 4 °С. Інші плоди та ягоди мочать так само, як яблука. Плівку плісені, що з'являється на поверхні, періодично знімають.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: фрукты, ягоды




Категория: Заготовки | Добавлено 31.08.2015
Просмотров: 574 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "МОЧІННЯ ФРУКТІВ І ЯГІД"

МОЧІННЯ

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика