Обчищені і промиті буряки нарізують дрібною соломкою, солять, збризкують квасом і добре перемішують, не відціджуючи соку. Свинячу грудинку нарізують кубиками (по 15—20 г). В сотейник з добре розігрітим маслом кладуть шатковану цибулю, підготовлену грудинку та буряки. Все разом злегка обсмажують, змішують з підсмаженим борошном, перекладають у каструлю, заливають буряковим квасом і водою, варять 1,5 години. Потім додають лавровий лист, перець, сіль і варять до готовності. Розливаючи в тарілки, борщ посипають зеленню петрушки.
На 500 г свинячої грудинки — 600 г буряків, 1 ст. ложку вершкового масла, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 1 цибулину, 4 склянки бурякового квасу і 4 склянки води, 2 лаврових листки, 3 горошини чорного перцю.