700 г яловичої лопатки або реберець 20 г смальцю 1 буряк оцет 300 г капусти 2—3 картоплини цукор 1 морквина 1 цибулина 2 зубчики часнику 1 ст. л. томатної пасти або склянка перекручених томатів 1 шт. лаврового листя чорний мелений перець сіль сметана зелень петрушки
Залийте м’ясо холодною водою, доведіть до кипіння та варіть на дуже слабкому вогні до м’якості яловичини, дістаньте м’ясо та відкладіть.
Буряк очистіть, наріжте соломкою, побризкайте оцтом, трохи обсмажте, додайте томатну пасту, трохи води та тушкуйте до напівготовності.
Цибулину наріжте дрібно, морквину — соломкою та обсмажте на смальці.
Картоплю наріжте великими шматками, покладіть до бульйону, доведіть до кипіння покладіть нашатковану капусту. Варіть 10 хвилин.
Додайте тушкований буряк і моркву з цибулею. Варіть до готовності овочів та стежте, щоб картопля та капуста не розварилися. Якщо капуста молода, додайте її трохи пізніше.
Наприкінці покладіть нарізане шматочками м’ясо, посоліть, додайте чорний перець, лаврове листя та товчений часник. Якщо буряк несолодкий, можна додати 1—2 ч. л. цукру. Доведіть до кипіння та дайте настоятися 20 хвилин.