300 г яловичини 3 л води 4 картоплини 1 морквина 300 г квашеної капусти 2 цибулини 4 ст. л. олії 2 ст. л. пшона 2 ст. л. томатної пасти сіль 1 шт. лаврового листя чорний перець горошком зелень сметана
М’ясо залийте холодною водою, поставте на помірний вогонь. Після закипання видаліть піну, зменшіть вогонь, киньте в каструлю цілу цибулину, лаврове листя й кілька горошин чорного перцю. Варіть під кришкою 1—1,5 години. Вийміть і охолодіть м’ясо. Цибулину викиньте.
Відіжміть від розсолу квашену капусту, тушкуйте на олії, додайте в бульйон і варіть 20 хвилин.
Пшоно промийте, замочіть в окропі на 15 хвилин. Додайте в бульйон і варіть 10 хвилин.
Картоплю наріжте середніми брусочками. Додайте в бульйон і варіть 10 хвилин.
Подрібніть цибулину. Морквину натріть на крупній тертушці. На пательні розігрійте олію, викладіть цибулю й смажте до золотистого кольору. Додайте моркву, перемішайте, смажте 5 хвилин. Додайте в зажарку томатну пасту, розведену водою (2 ст. л. на 1/2 склянки води). Дайте закипіти, помішуючи. Викладіть зажарку в суп і тамуйте 20 хвилин.
М’ясо поріжте на шматочки, додайте в суп. Притрусіть зеленню. Посоліть. Варіть 10 хвилин.