100 г сухої квасолі 500 г квашеної капусти 1 цибулина 100 г ковбаси копченої 100 г сала копченого 500 г яловичої грудинки 3 картоплини 1 морквина 100 г солодкого перцю 2 свіжих помідори 1/2 кореня петрушки 1 ч. л. чорного перцю горошком 1 ч. л. духмяного перцю горошком 2 шт. лаврового листя 2 зубчики часнику 3,5 л води олія
Квасолю залийте водою на 5—6 годин. Відваріть до готовності.
Яловичину залийте холодною водою та доведіть до кипіння, додайте перець та лаврове листя. Варіть бульйон на дуже слабкому вогні до м’якості м’яса. Дістаньте яловичину, зніміть м’ясо з кісток та наріжте кубиками, процідіть бульйон.
Капусту наріжте, припустіть на слабкому вогні, додайте трохи води. Готуйте 20—25 хвилин. Капуста має бути м’якою.
Ковбасу та копчене сало наріжте соломкою та обсмажте, додайте у бульйон разом із нарізаною картоплею.
Помідори залийте окропом на 1 хвилину та зніміть шкірочку, наріжте дрібними кубиками. Корінь петрушки натріть, моркву, цибулю та солодкий перець наріжте кубиками, обсмажте все разом на олії. Покладіть помідори та протушкуйте 3 хвилини. Додайте в бульйон разом із капустою, квасолею та яловичиною. Варіть до готовності картоплі. Посоліть, якщо потрібно. Наприкінці заправте товченим часником.