100 г різної сухої квасолі 3 картоплини 1 морквина 2 цибулини 1 гострий перець 4 помідори 500 г копчених реберець 100 г копченої грудинки 2 ст. л. борошна 1/2 кореня петрушки зелена цибуля
Увесь суп вариться приблизно 1,5 години, цього часу вистачає, щоб квасоля приготувалася, якщо щось відкласти, то вона розвариться. Якщо маєте сумніви, варіть ребра з квасолею до готовності обох компонентів. Дістаньте все з каструлі та готову квасолю додайте вже під кінець приготування.
Квасолю попередньо замочіть у воді на 5—6 годин.
Ребра, квасолю та грудинку одним шматком залийте водою та варіть 1 годину. Коли ребра стануть м’якими, дістаньте м’ясо, охолодіть, зніміть із кісток та наріжте шматочками разом з грудинкою.
Моркву наріжте кружальцями, корінь петрушки натріть на дрібній тертушці, гострий перець — дуже тоненькими кільцями та додайте до квасолі.
Помідори залийте окропом, залиште на 1 хвилину, зніміть шкірочку, наріжте кубиками. Картоплю очистіть та наріжте крупними шматочками, покладіть до супу разом із помідорами.
Цибулю наріжте кубиками та обсмажте на олії до м’якості, додайте борошно та смажте, помішуючи, влийте 1/2 склянки води та розмішайте. З’єднайте з киплячим супом, коли картопля буде майже готова. Перемішайте, зменшіть вогонь та варіть ще 5 хвилин. Посоліть за смаком.
Подавайте з нарізаною дрібно зеленою цибулею та сметаною.