500 г яловичини 70 г смальцю 150 г моркви 100 г кореня петрушки 3 великих соковитих помідори 350 г картоплі 2 цибулини 400 г солодкого перцю 2 ст. л. сушеної паприки 1 ч. л. кмину 2 зубчики часнику кілька шматочків гострого перцю сіль зелень петрушки сметана 1,5 л води
В товстостінній каструлі розтопіть смалець та обсмажте нарізану цибулю й м’ясо, нарізане невеликими шматочками. Додайте сушену паприку та продовжуйте тушкувати на слабкому вогні.
Моркву та корінь петрушки натріть на тертушці та додайте до м’яса, долийте склянку води.
Помідори залийте окропом, облиште на 1—2 хвилини, вийміть із води та зніміть шкірочку. Наріжте помідори та солодкий перець маленькими кубиками та додайте їх у суп разом із гострим перцем.
Коли м’ясо майже приготується, влийте приблизно 1 л води, суп повинен бути густий, тому можна додавати воду невеликими порціями, щоб не помилитися.
Додайте нарізану кубиками картоплю та посоліть суп. Варіть до готовності картоплі.
У ступі розтовчіть кмин та часник і наприкінці варіння заправте суп.
До страви подавайте сметану, прикрашаючи зеленню петрушки.
Іноді в бограч додають галушки чи чипетке. Похожие рецепты: