500 г яловичини 2 цибулини 150 г солодкого перцю 3 ч. л. меленої паприки 300 г картоплі 3 свіжих помідори 30 г смальцю 2 зубчики часнику 1 ч. л. чорного меленого перцю сіль 1,6 л води зелень петрушки
Цей суп можна варити не тільки з яловичини, а зі свинини чи з баранини. Треба брати м’ясо без кісток, але щоб воно не було занадто пісним, краще вибирати м’ясо з великою кількістю з’єднувальної тканини, наприклад з ноги.
М’ясо наріжте шматочками приблизно 2 × 2 см. В товстостінній каструлі розтопіть смалець та трохи обсмажте, додайте нарізану кубиками цибулю та мелену паприку. Обсмажуйте на помірному вогні 3—4 хвилини. Додайте склянку води та тушкуйте 30—40 хвилин.
Помідори залийте окропом, облиште на 1 хвилину, вийміть із води та зніміть шкірочку. Наріжте помідори й солодкий перець. Додайте в суп разом із розтертим у ступі часником. Посоліть. Закрийте кришку та тушкуйте на несильному вогні. Якщо потрібно, додавайте воду.
Коли м’ясо буде майже готове, влийте приблизно 1 л води. Суп повинен бути дуже густий.
Картоплю наріжте кубиками та додайте до супу. Варіть до готовності картоплі. Додайте чорний перець.